Η Αγγειοπλαστική Τέχνη στον Τύρναβο χάνεται στο πέρασμα του χρόνου. Τον 18ο αιώνα υπήρχαν 17 εργαστήρια γνωστά, ως καμίνια. Τα αντικείμενα που έφτιαχναν τότε, ήταν αυτά της καθημερινής χρήσης. Στον Τύρναβο, η κεραμική Τέχνη, συνεχίζεται δυναμικά στο εργαστήριό μας «ΠΝΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν από τον πρώτο αγγειοπλάστη της οικογένειας, Πνάκα Πέτρο, το 1860. Η κεραμική Τέχνη και αγάπη, πέρασε από γενιά σε γενιά, από τον πατέρα στον γιο και φτάσαμε στο σήμερα όπου την παράδοση συνεχίζει ο εγγονός και συνονόματος, Πνάκας Πέτρος, στο σύγχρονο εργαστήριό του. Στο εργαστήριό μας, δεν εγκαταλείπονται οι παραδοσιακές τεχνικές: ο τροχός, οι ίδιες κινήσεις χεριών, τα ίδια εργαλεία…

Βέβαια, η χρήση σύγχρονων εργαλείων και μηχανημάτων, είναι πλέον απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ρυθμός της παραγωγής.

Τα αντικείμενα που φτιάχνουμε σήμερα στο εργαστήριό μας, είναι είδη καθημερινής χρήσης: πυρίμαχες γάστρες, κατσαρόλες, κανάτες, σαλατιέρες αλλά και διακοσμητικά είδη: βάζα, στάμνες, γλάστες, πυθάρια. Όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται για την ποιότητά τους. Είναι 100% πυρίμαχα και τα σμάλτα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από το χημείο του κράτους.

Η αγάπη μας και το μεράκι μας για την Αγγειοπλαστική, αποτυπώνεται στην όμορφη ποικιλία των προϊόντων μας.